Колкото по-малко е детето, толкова по-важно е да се придържате към златната мантра – кратко, просто и мотивиращо. Особено за деца в тази възраст е добре партито за детски рожден ден да се проведе след времето за сън – ранния предиобед или късният следобед.

Дръжте броят на гостите ограничен. Общоприето работещо правило е броят на гостите да е толкова, на колкото години става рожденникът. Разбира се първият рожден ден не е много забавен с един гост, но бъдете много внимателни, преди да поканите целият свят  🙂 Можете да си позволите 3-4 гости, но е добра идея да присъства и поне един от родителите на поканените палавници.

Когато сте домакин се уверете, че входовете и изходите са заключени или под око. Все пак не искате някой малък Худини да развали цялото празненство. Споменахме, че е добре един родител да присъства и съответно да помага за партито. Ако няма подходящ можете да се възползвате от някоя баба или приятелка.

detski rojden den parti

Ако сте решили партито да бъде на открито, е препоръчително да имате някой резервен вариант с покрив  🙂

Деца на възраст на и под две години нямат никаква концепция за групови игри, така, че дори и не се опитвайте да задавате сложни правила. Можете да опитате с игра на музикални възглавнички, но истинско забавление ще им осигури гледането на забавни песнички и танците.

Избирането на тематично парти за детски рожден ден може да бъде наистина сложно. Ето няколко идеи, с които се надяваме да ви помогнем:

– Мечето Теди на пикник
На тази въраст децата все още са привързани към плюшени играчки, вероятно все още спят с такава. Можете да помолите всеки гост да донесе свое мече или любимата плюшена играчка. Кошница или две с храна ще допълнят идеално пикника на открито.

– Цветно парти
Ако детето ви си има любим цвят, можете да аранжирате целият интериор спрямо него. Жълто, синьо, червено… погрижете се за сладкишите, украсата, поканите.

Балонено детско парти
Малчовците обожават балони. Има огромен избор от цветове и форми, така, че въображението ви не трябва да спира да работи. Цветя от балони, животни от балони (в интернет има много клипчета, които показват как се правят интересни неща). И да не забравяме и игрите с балони. Все пак не пропускайте факта, че някое дете може да го е страх от балони и е добре да споделите идеята с родителите предварително.

– Игри на пясъчника
Идеална тема ако разполагате с пясъчник в двора. В противен случай изберете голям пясъчник навън, дайте на всеки кофичка, лопатка и няколко играчки и ги оставете да се забавляват.

– Парти с шапки
Повечето малки деца мразят шапките, но кой ще откаже една лъскава, шарена и забавна парти шапка? Парти ала “Лудият шапкар” може да се получи много забавно, ако подготвите и няколко ръчно направени шапки, на които по време на партито да нарисувате нещо спрямо желанията на детето.