Детско парти със здравословна храна? Да, може! Здравословната храна не означава задължително моркови и целина. Искаме да ви дадем няколко идеи за деца, защото газираните напитки и близалките не са задължителни за едно вкусно парти.

Ярки, цветни тарталети
   Те могат да са хит по време на детските партита. Те са компактни и са много по-добро решение от парче двойно шоколадова торта.

Кокоски
   Можете да ангажирате децата да помагат в кухнята при приготвянето. Ако оцветите кокоса в различни цветове, биха се получили едни страхотни лакомства за децата.

“Pavlova” с кисело мляко и плодове
Pavlova е десерт на основата на така наречените “целувки”. Той е сладък и хрупкав, а гарниран с ярки плодове става забавен и колоритен. В него също има много захар, но съдържанието на мазнини е много по-ниско в сравнение с другите кремове и “купешки” десерти или торти. Увлечени в игри децата ще изгорят допълнително получената енергия от захарта.

Прасковен сладолед
Пресни праскови, сок от ананас и нискомаслено кисело мляко. Ето ви съвършената комбинация за чудесен прасковен сладолед. Можете да сервирате във фунийка или с Pavlova.

“Смути торта”
Във форма за торта нареждате блат за торта, разбити плодове заедно с цели такива, още един блат и още плодове. Сокът от плодовете ще напои чудесно блатовете и вашите патиланци ще похапнат сладка торта без грам бяла захар. А какво е парти за детски рожден ден без торта?

 

Ето и малко идеи за здравословни соленки, които децата могат да похапват по време на игра.

Хрупкав парти сандвич
Формички от тънки филийки препечена франзела, гарнирана с хумус, маслинени резенчета или сирене и резенче домат.

Рибни хапки
   Това ястие може да се поднесе в два варианта: за възрастни – с каперси и кисело мляко или за децата – просто с доматен сос.

Ролки от пилешко или свинско филе
    Можете да комбинирате с краставичка или да поднесете просто така към останалите неща.