Като майка на двама, леля, а и собственик на парти агенция през мен са минали доста рождени дни. Хубави, лоши, цветни, весели… всякакви. Докато стигна обаче до правилната формула за себе си и собствените ми деца минаха няколко празненства с не до там очаквания от мен резултат.

desk parti

 

Първия рожден ден ден на големият ми син беше истинско приключение и изпитание за семейството ми. Разбрах всъщност мъжът ми колко много ме обича, а на мен точно колко ми хлопа дъската. Като всяка майка исках той да бъде незабравим и перфектен. И колко по-перфектно нещо, от това да си направиш всичко сам?!?

Грешка номер 1:
не сме експерти във всичко!!!

 За рождения ден избрахме помещение, което се отдава под наем. Ние си носим всичко – храна, напитки, посуда, гости, забавления. Две седмици изработвах украси – за масата, за стените.

Денонощно изрязвах, лепях, нанизвах. С приближаването на деня работата ставаше все по-вече. Впрегнах и мъжа ми в тази лудост. Детето можеше за изчака да изрежа още 376 картинки и тогава да го нахраня, да му сменя памперса, да го приспя или там от каквото имаше нужда. В самия ден правих кексчета и мъфини до последния момент.

След това тичах да украсявам помещението с изработените от мен неща, тичах за тортата. Звънях на мъжа ми около 200 пъти, за да му кажа с какво точно и как да облече детето. След това му звънях още 200 пъти, за да му кажа за останалите 200 неща, които бях забравила вкъщи. После около още 100, за да му кажа какви дрехи да вземе за мен. Накрая той дойде бесен, аз бях капнала от умора, преобличах се в тоалетната, а празника тепърва предстоеше. Да не говорим за храната, която изобщо не стигна и се наложи да поръчаме пица от близкото заведение.

Всички много се забавляваха и беше много хубаво, само дето аз се счупих от тичане и организиране и не успях да се насладя на празненството.

divider

Съвет: не се впускайте в приключения, които не са ви по силите. За всичко си има хора и както казва моята майка: “Защо два дена да пека чушки на балкона, след това да ги слагам в буркани и да се чудя къде да ги съхранявам, като мога да си взема от пазара винаги когато ми се прияде?!?”

divider

 

 

За втория рожден ден реших, че ще е доста по-лесно ако купя готови неща за украсата и го направим вкъщи – така няма да пренасяме никакви храни, дрехи, деца, родители. Всичко необходимо си е в нас!

Грешка номер 2:
20 деца и техните родители в апартамент 😯 

Украсявахме до 1:00ч. през нощта. С мъжът ми разбира се – аз не обичам да страдам сама. А и той е мъж, може да понесе много! Правих сандвичи рачета от картинка в Пинтерест (повече никога не се опитах да правя нещо от картинка в Пинтерест), нареждах балони с хелий, закачах рибарска мрежа на стената и какво ли не още.

На сутринта балоните с хелий бяха спихнали, мрежата се беше откачила, а двамата зверове вкъщи вече искаха да изядат всичко още преди да е започнал купона. След като рождения ден свърши ми искаше да се изнижа тихомълком с последните гости през вратата сякаш съм част от тяхното семейство. Този рожден ден също се получи много весело за всички, но имаше торта и солети дори в ушите ми и намирах играчки на всевъзможни места седмици след това.

divider

Съвет: Не си причинявайте детски рожден ден вкъщи с много деца, освен ако нямате здрави нерви и собствена фирма за почистване.

divider

 

 

За втория рожден ден на малкия ми син (вече сме гърмяни зайци и първият му рожден ден отидохме на мечтана екскурзия само четиримата, за да го отпразнуваме)… та за вторият рожден ден реших, че най-добрия вариант е детски кът с персонал, отделно помещение за възрастните и аниматор за децата. До тук добре, само дето тия малки хора като видяха този чудовищно огромен Мики Маус се разбягаха във всички посоки, разреваха се (мисля, че едно даже се напишка от страх) и не мръднаха от майките си цяла вечер. Добре, че имаше едно 10 годишно та аниматора да си оправдае хонорара

Грешка номер 3:
аниматор с костюм за бебета.

Разбира се аниматора беше истински професионалист и след като магически и ритуално махна гигантската Микимауска глава успя да развесели децата и да ги ангажира в различни весели занимания.

бебешко парти

 

divider

Съвет: За малки деца аниматорите трябва да са облечени възможно най-семпло и никакви маски за лицето. Не очаквайте страхотно незабравимо парти с аниматор, а по-скоро “кака” или “батко”, който ще откъсне децата от Вас, за да обърнете внимание на гостите и ще ги ангажира с различни занимания. Моят съвет е даже да са двама когато децата са на възраст межди 1год и 3год..

divider

 

 

Последния рожден ден ни се получи най-добре. Отново заложихме на заведение с детски кът и отделна зала за родителите. Не се занимавах с приготвяне на храна и чистене след това. Имаше си и украса Аниматора беше облечен само с долната част на костюма си, а лицето му беше открито. Нямаше шокирани и пищящи деца. Родителите успяхме да си кажем по някоя и друга приказка. Децата се забавляваха с балони, танци и игри. Всичко мина страхотно – бяхме доволни и ние и децата.

divider

И още един съвет от мен – питайте и се консултирайте с хората от фирмите, които наемате за различни услуги. Те ще могат да Ви дадат най-добър съвет и различни опции по дадена тема (не става въпрос само за рождени дни) дори и варианти, за които не бихте се сетили. Все пак работата им е именно това и са виждали много повече възможни ситуации…

divider

Желая ви прекрасни, вълнуващи и незабравими празници. Аз отивам да планувам следващия рожден ден защото Батман вече го сънувам.

А кои са вашите интересни случки и полезни съвети от рождените дни на децата ви? 🙂