Какво да правим със старите бебешки дрешки?
От опит знаете, че бебчетата растат като гъбки, а вкъщи остават куп омалели дрешки, които се чудите какво да правите. Ето някои идеи за тяхната експлоатация.

Една прекрасна идея е да запазите любимите дрешки на детето, като изрежете от всяка дрешка по един голям квадрат. След това зашиите тези квадрати заедно и направете любимото одеалце за следобеден сън на вашето мъниче.
Можете да събирате дрешките през годините, които са от специални моменти като: кръщене, първия лагер, първото падане с колело и други сантиментални моменти от детството. Ще се получи едно голямо юрганче от спомени, подходящ подарък за завършването на гимназията или дори за вашето внуче.
Друг вариант е да ги подарите на приятели, които скоро очакват бебе или семейства с по – малки деца от вашето. Ако нямате такива познати – има много сайтове за подаряване на вещи или просто пуснете обява във фесбук. Така можете да зарадвате някой нуждаещ се, но неразполагащ със средства.
Разбира се добър начин за възвръщане на част от инвестираните пари в тези дрешки е да ги пуснете в сайт за употребявани вещи.
Също много забавно ще бъде на вече попорасналите Ви деца да обличат своите мечета и кукли с преправените си бебешки дрешки. Ако сте по сръчни, дори можете да намерите идеи в интернет за направата на парцалени кукли и забавни играчки.
Избора е Ваш, дали ще ги дарите на деца в нужда, запазите или използвате за нещо забавно и практично, при всяко положение дрешките обличани едва няколко пъти от растящите като стрели деца нямат да отидат напразно.