koledno parti detska gradinaПредлагаме ви няколко съвета как лесно, бързо и забавно да се приготвите за Коледния празник.

1. Предколедно почистване
Огледайте се – ако виждате мръсни килими, струпани вещи в ъгъла и мебели, които със сигурност са имали и по-добри дни, то е време да сплотите семейството с едно добро подреждане и освежаване. Коледа носи със себе си купища украса, нови подаръци и суматоха, така че едиственото, което ви липсва е да трупате върху старата бъркотия.
Направете път на хубавото настроение, аромата на зима и коледни сладки.

Направете списък с нещата за вършене и дайте по няколко задачки на всеки член от семейството. Еуфорията от празника и факта, че след почистването ще започнете украсата на дома ще направят изпълнението на задачките неусетно.

2. Украсете с това, което имате под ръка.
Преди да се втурнете към мол-а или скъпите магазини с ювелирни коледни играчки – огледайте се какво имате под ръка. Плитки от стари гирлянди, забравени играчки. Поръсете цветята вкъщи с изкуствен сняг.

3. Оставете природата да ви вдъхнови
Където и да живеете, природата е евтин източник на коледна декорация. Саксийни коледни звезди, клонки, плодове, ядки (напр. орехи) ще внесат свежест във вашият дом.

4. Украсете във вашите цветове
Всяка година дизайнерските магазини предлагат нови нови, топли цветови схеми, като отхвърлят старите, наричайки ги “демоде”. Малък рекламен трик, целящ да повиши продажбите. Изберете топъл и създаващ уют цвят, който да ви създава спокойствие. Например сатен, коприна или кадифе. Можете да го съчетаете с сребърни или златни орнаменти или фигурки. Например покривка от арктически бяла коприна със златни бродерии за коледната маса ще придаде невероятен разкош за празника. Препоръчваме ви пазаруването на подобни аксесоари да става след “коледната треска”, но така ще имате неща за следващата година, които можете да допълните само с няколко нови дребни детайла. Така този асортимент ще работи за вас поне няколко години.

5. Извадете прашасалите колекции
Коледната украса е чудесно извинение, за да извадите на показ вашата колекция, която стои в някои кашон. Ракиени чашки с няколко дрънкулки между тях и посипани с малко изкуствен сняг ще се впишат идеално в коледното настроение.

6. Направете своя собствена украса
Храна и декор често могат да се пресекат на Коледа… нали все пак стават чудеса 🙂 Направете коледни сладки, които могат да бъдат окичени на елхата. Използвайте сламка или шиш, за да им направите подходящи отвори, преди да ги опечете. Нанижете ги на панделка или златист/сребрист шнур и вижте колко приятно ще красят коледното дръвче. Гирлянди от пуканки, а защо не и боядисани в различни цветове с водни боички.

Желаем ви незабравима Коледа  🙂