Много често родителите избират варианта да организират сами рождения ден на детето си в домашни условия и искат всичко да бъде перфектно. По някой път бюджета, обстановката или самото желание на родителя не позволява наем на професионален аниматор, но мисълта за група деца движещи се свободно из къщи без някакво занимание е доста стряскаща.

Ето за това ние от парти агенция ЖиВ ентъртеймънт ви предоставяме списък с 10 забавни игри за рожден ден в домашни условия без да се налага да вдигнете целия квартал на крака.

 

1. “На лов за съкровища” – дайте на всяко дете по една чашка или торбичка и скрийте из цялата къща дребни подаръчета или лакомства. Предварително запомнете точния им брой и накарайте децата да ги открият.

детски рожден ден

 

2. “Дискотека” – танците винаги са страхотно удоволствие за децата. Пуснете на телевизора клипчета с детски песнички от интернет с танци към тях. Така децата ще гледат от телевизора и ще повтарят движенията. За най-танцувалните (или всички) може да приготвите дребни сладки и лакомства.

хелоуин парти

 

3. Щафетни игри – децата много обичат състезания. Разделете ги на два равностойни отбора и им организирайте състезание – пренасяне на топче с лъжица, подскачане на един крак, подскачане с балон между краката и пр.

 

4. Креативни занимания – добре е да има занимание, което да ги накара да поседнат и да починат и все пак и да се кротнат. Може да разпечатате картинки за оцветяване, които да изтеглите от интернет. Може да купите цветна хартия и лепило и всички гости да направят по една поздравителна картичка за рожденика, което не само ще бъде занимателно, а и хубав спомен за вашето дете. Може да купите различни видове макарони и да си изработят различни гривнички и колиета, като ги оцветят в различни цветове и нанижат на ластична корда.

рисуване

 

5. “Мастър шеф – може да им организирате някакви лесни готварски занимания. Сандвичи, който да декорират, да направят пица на готово тесто, което да изпечете, а след това да си хапнат като почерпка и пр.

фонтан за шоколад

 

6. Пинята – любимата на малки и големи. Може с рожденика да я направите вкъщи предния ден. В интернет има достатъчно клипове, които да ви Ви помогнат в подготовката й след това е лесно – пръчка, кърпа за очите и….бой!

 

7. Балони – децата обожават балони и забавлението с тях е гарантирано, а и какъв по добър вариант за украса от цветните балони. Вариантите за игри с тях са много – горещ балон (като горещ картоф), балонен волейбол, пукане или надуване на балони. Ако сте на открито може да направите и игри с водни балони.

коледно парти порше

 

8. Спомен – страхотно забавление е би било всяко дете да остави отпечатък от своята ръчичка на едно общо платно от картон. Купете бои за рисуване с пръсти и нека всяко дете си избере цвят, с който да остави своят отпечатък като напише името си под него.

 

9. Маскен бал – ако имате стари чаршафи, платове, прежда, конци или каквото друго ви хрумне може да им организирате бърз маскен бал, в който те сами да изработят костюмите си с подръчни материали. След това си направете ревю и награждаване за най-атрактивните

 

10. Тихи игри – ако имате пък нервни съседи винаги може да им измислите тихи игри – игра на филми без думи, развален телефон, измисляне на история, като всеки има право да казва по една дума и пр. Все познати и много забавни игри от нашето детство. Каквото и забавление да организирате децата ще бъдат щастливи. Всичко друго, което Ви хрумне го включете без никакви съмнения.

рожден ден

Ние от парти агенция “ЖиВ ентъртеймънт” Ви желаем весел празник и незабравими мигове със семейството 🙂