Наближават зимните месеци, а с тях лошото време и зимната ваканция. След всички лудорий, море, пясък и борови иглички се задава дълъг период обуславен предимно от скука за по-малките деца. За вас, ние от парти агенция ЖиВ ентъртеймънт, сме подбрали 21 страхотни идеи за забавления както навън, така и вкъщи.

Понякога просто трябва да се измъкнете навън, дори и когато е студено. Етоняколко интересни идеи, с които ще ви помогнем да се съсредоточите върху нещо друго, освен лошото време.

1. Рицари на снежната крепостparti agencia
С помощта на подходящи правоъгълни формички за пясък, направете добре пресовани тухлички от сняг. С тях лесно можете да построите крепостна стена,която да украсите с ледени висулки и нека играта започне  🙂

2. Снежни картини
Шише пълно с вода и няколко капки хранителен оцветител може да превърне всеки в изкусен творец. Разполагате с най-голямото платно на света – снега. Тичайте навън и направете най-голямата, пъстра и красива картина зад блока. Това не изключва задължителните “ангелчета” в снега, след добре свършената работа.

3. Лов на съкровища
Това предизвикателство за малки и големи освен, че никога няма да остарее, а става все по-забавно и по-забавно. Скрийте кутий на няколко места в двора или близкия парк, така, че всяка кутия да води към следващата с малка подсказка. Разбира се не забравяйте да напълните последната кутия с лакомства, бонбони, неонови пръчици и стикери на птици, които зимуват при нас.

4. Доброволец
За по-големите  можеда се окаже наистина ценно, да се сблъскат с доброволческата работа – включете децата в някоя акция или просто идете заедно веднъж месечно, да помогнете внякоя социална кухня (в София има такава, всяка неделя, в кв. Дружба 2 – Св. пророк Илия). Децата се чувстват добре, като знаят, че помагат на някой, който няма къде да отиде и който наистина оценява купичка топла храна в стиденият ден.

5. Домашен къмпинг
Палатка и спални чували в хола. Една вечер със страшни истории на фона на малката светлинка от прожектора, както и нощувка на земята на никого не са навредили. Бъдете сигурни, че тази вечер ще бъде разказвана дълго напред на приятелите, особено ако я гарнирате с наденички, бисквити и мини бонбони.

6. Всички ЗАЕДНО
Игри с продължение… как по друг начин да наречем сглобяването на пъзел от 1000 части?

cooking-with-children

7. Настолни игри
Нека тази вечер отделим цялото време за децата. Монополи, карти, не се сърди човече – оставете ги да се редуват при избора на игра.

 

Очаквайте продължение – скоро  🙂

bc51212689b440e1c106f64805da66deА, ако междувременно някой от малките сладури има рожден ден – не се колебайте да ни се обадите, за да пренесем при вас някое феноменално детско парти за рожден ден.

 

Вижте:
21 забавления за децата през зимата – част 2
21 забавления за децата през зимата – част 3